ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Татарстані з'явився бігборд, що звеличує Сталіна і "залізну завісу"

Фанат Путіна порівняв його зі Сталіним

У місті Альметьєвськ (Татарстан) з ініціативи місцевого бізнесмена Олександра Лапка з'явився бігборд, присвячений дню народження Йосипа Джугашвілі (Сталіна).

Про це пише газета "Вечерняя Казань".

Як зазначає видання, влада міста не причетна до цієї акції. Ініціатором розміщення бігборда став місцевий бізнесмен Олександр Лапко, який продає офісну техніку.

За словами самого Лапка, до 135-річчя народження Сталіна він захотів нагадати землякам про його досягнення. Серед таких на рекламному щиті перераховано знищення "п'ятої колони", створення наддержави і захист культури "залізною завісою".

Підприємець також повідомив журналістів, що на сайті свого магазину він виклав відкритий лист до громадськості під назвою "Будильник для приспаної пильності", в якому пояснює причини свого вчинку.

Читайте: Соціологи з'ясували, як українці ставляться до Сталіна

"Сталіна на вас немає!" - сказали б наші діди і прадіди, які віддали свої життя за нього і за Батьківщину, - йдеться в тексті листа. - При всьому неоднозначному ставленні до його особистості не можна не визнати, що він частина нашої історії, що він був найбільшим політичним діячем, стратегом і полководцем, який зумів зробити нашу країну наддержавою, а народ - шанованою в усьому світі нацією. Він увійшов в історію вже тому, що зумів забезпечити беззастережну перемогу над фашизмом! На жаль, до такого патріотизму, який був за часів Сталіна, нам ще рости і рости..."

Чоловік у своєму зверненні згадує і нинішнього президента Росії Володимира Путіна, порівнюючи його зі Сталіним.

"Хочеться звернутися до тих, хто все ще сумнівається у своїх поглядах на політику нашого президента. Сьогодні він, мабуть, єдиний здоровий лідер, чиї "амбіції" спрямовані на збереження державної цілісності та політичної стабільності в нашій країні", - вважає Олександр Лапко.

За словами місцевих журналістів, міська влада претензій до цього бігборда не висувала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram