ГоловнаСвіт

До берегів Швеції приплив російський корабель глибоководної розвідки, - ЗМІ

Корабель "Професор Логачов" нібито приплив на допомогу атомному підводному човну "Дмитро Донськой"

Ситуація з пошуками у водах Швеції іноземного підводного човна переростає в міжнародний скандал: до стокгольмського архіпелагу із Санкт-Петербурга приплив корабель глибоководної розвідки "Професор Логачов".

Про це свідчать дані ресурсу Marinetraffic, пише видання "Новое время".

Це трапилося після того, як уночі стало відомо, що в районі Стокгольма, можливо, зазнає аварії російський підводний човен. Біля російського корабля також помічено голландські фрегат HNLMS Evertsen і корабель HNLMS Zeeland.

Фото: Скриншот сайту Marinetraffic

Окрім того, ще одним підтвердженням повідомлення про аварію на підводному човні називають танкер NS Concord, який останні чотири дні простояв біля Стокгольма нібито для надання підтримки російській субмарині. Компанія-власник танкера належить "Совкомфлот".

У мережі вже з'явилася інформація про те, що субмарина, яка звернулася по допомогу, - це атомний підводний човен "Дмитро Донськой", оснащена ракетним комплексом "Булава" з гіперзвуковими ядерними боєголовками.

Нагадаємо, шведські військові, починаючи з вечора 17 жовтня, проводять у районі Стокгольмського архіпелагу операцію для виявлення "іноземної підводної активності". До неї залучено судна і вертольоти.

За словами начальника відділу інформації шведських збройних сил Еріка Лагерстена, зараз збройні сили проводять операцію розвідки біля архіпелагу Стокгольма.

Міністерство оборони РФ офіційно спростувало інформацію західних ЗМІ про підводний човен ВМФ Росії, який нібито зазнає аварії в Балтійському морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram