ГоловнаСвіт

У Грузії спростували інформацію про підготовку бійців сирійської опозиції

У грузинському МЗС пояснили, що журналісти неправильно зрозуміли слова посла

У Грузії спростували інформацію про підготовку бійців сирійської опозиції
Фото: 1news.az

Рада державної безпеки та управління кризами при уряді Грузії спростувала інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про створення в країні тренувального табору для бійців помірної сирійської опозиції.

Про це 24 вересня повідомляє Newsgeorgia.

Увечері 23 вересня посол Грузії в США Арчіл Гегешидзе і міністр закордонних справ країни Майя Панджикідзе заявили, що журналісти Foreign Affairs неправильно зрозуміли слова посла.

За кілька годин до цього видання з посиланням на Гегешидзе повідомило про те, що грузинське керівництво запропонувало створити таку базу ще на початку вересня, коли в Тбілісі прилітав міністр оборони США Чак Хейгел. У Вашингтоні, за словами посла, зараз обмірковують цю ідею. При цьому наголошено, що тренуватися пліч-о-пліч з бійцями сирійської опозиції можуть і громадяни інших країн, які хочуть воювати проти бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава".

Раніше було оголошено, що

США тренуватимуть бійців опозиції за межами Сирії - імовірно, на території Саудівської Аравії. Так, у 2015 році там заплановано підготувати п'ять тисяч бійців, яких потім використовують у війні проти "Ісламської держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram