ГоловнаСвіт

FT: у ЄС пропонують скасувати етап Формули-1 і ЧС-2018 в Росії

Бойкот РФ у спортивній сфері може увійти в новий пакет санкцій

FT: у ЄС пропонують скасувати етап Формули-1 і ЧС-2018 в Росії
Фото: www.pressgazette.co.uk

У Євросоюзі розглядають пропозицію відібрати у Росії право на проведення Чемпіонату світу з футболу у 2018 році, а також етапу Формули-1 в Сочі.

Про це у своєму блозі пише Financial Times, у розпорядження якої потрапили кілька сторінок документа Єврокомісії щодо нових санкцій проти РФ.

Згідно з документом, окрім економічних обмежень, ЄС може рекомендувати обмежити участь Росії в культурних, економічних і спортивних заходах. Зокрема, мова йде про гонки "Формула-1", спортивні кубки Європи та Чемпіонат Світу з футболу у 2018 році.

Видання також нагадує про бойкот з боку Заходу Олімпіади в Москві у 1980 році. На думку експертів, пише FT, якщо Європа погодиться додати спорт в список санкцій, відносини між Кремлем, Вашингтоном і Брюсселем ще більше нагадуватимуть нову "холодну війну".

"Це принесе Росії більше болю, ніж будь-які європейські економічні санкції цього раунду", - заявив Мужбата Рахман, глава європейського відділення аналізу Eurasia Group.

Також позбавити Росію права на проведення ЧС-2018 закликала депутат Європарламенту від німецької партії "Зелених" Ребекка Хармс.

Нові санкції проти РФ ЄС обіцяє затвердити цього тижня. Як повідомлялося раніше, що вони можуть торкнутися російської оборонної промисловості, а також компаній "Роснефть" і "Газпромнефть".

Разом з тим, в липні президент ФІФА Зепп Блаттер запевнив, що ФІФА не забиратиме ЧС-2018 у Росії.

Раніше в четвер відомий фінський автогонщик Арі Ватанен, який є головою естонського автоспорту, заявив, що президент FIA Жан Тодт не виключає можливості скасування сочинського етапу Формули-1 з політичних причин. Нагадаємо, гран-прі Росії, яке мало пройти в Сочі, заплановано на 12 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram