ГоловнаСвіт

Євросоюз може відмовитися від російських горілки, ікри та діамантів

Нові санкції проти енергетичного сектору РФ малоймовірні

Євросоюз може відмовитися від російських горілки, ікри та діамантів
Фото: rus.ruvr.ru

Євросоюз розглядає можливість введення нових санкцій проти Росії, які передбачають заборону на постачання червоної ікри, горілки та діамантів з РФ.

Про це німецькому виданню Die Welt розповіли дипломатичні джерела у Брюсселі.

Газета пише, що Росія є одним із найбільших експортерів діамантів, і заборона на постачання може бути помітною для країни. За інформацією видання, нові санкції проти енергетичного сектору Росії малоймовірні.

Позачерговий саміт ЄС має відбутися 30 серпня. Раніше повідомлялося, що у порядок денний саміту входить питання про введення чергових санкцій проти Росії.

Крім того, про введення нових санкцій щодо Росії подумують США.

З березня 2014 року Євросоюз проводив кілька етапів введення або посилення санкцій щодо РФ. Останній раз список санкцій ЄС було оновлено 26 липня, у нього включили 15 росіян і представників самопроголошених республік сходу України, а також ряд кримських компаній. 31 липня Рада ЄС прийняла законодавчу постанову про введення секторальних санкцій проти Росії. ЕC обмежив експорт обладнання для нафтової промисловості, а також заборонив російським банкам, які контролюються державою, продавати акції або облігації у Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram