ГоловнаПолітика

ЄС обговорить нові санкції проти Росії 30 серпня, - Меркель

Після зустрічі президентів Володимира Путіна і Петра Порошенка у Мінську ситуація погіршилася

ЄС обговорить нові санкції проти Росії 30 серпня, - Меркель
Фото: EPA/UPG

Глави держав і урядів Європейського Союзу на позачерговому саміті у суботу, 30 серпня, обговорять ситуацію в Україні і можливість розширення санкцій проти Росії.

Про це повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель на прес-конференції в Берліні, пише "Німецька хвиля".

"Ми отримуємо повідомлення про розширення присутності російських солдатів, нову дестабілізацію і нові пересування сепаратистів у районах, де до цього часу було тихо", - цитує Меркель агентство Reuters.

За словами німецького канцлера, ЄС постійно давав зрозуміти, що в разі подальшої ескалації ситуації в Україні обговорюватимуться подальші санкції.

"Це питання буде стояти у порядку денному саміту, і ми повинні запитати себе, як ми будемо реагувати", - констатувала Ангела Меркель.

Вона додала, що Євросоюз прагне дипломатичного розв’язання кризи і "не послабить своїх прагнень", проте ситуація після зустрічі президентів Володимира Путіна і Петра Порошенка у Мінську погіршилася.

У свою чергу глава уряду Великобританії Девід Кемерон заявив, що якщо Росія не змінить свою політику щодо України, це призведе до нових для неї наслідків, повідомляє ВВС.

"Ми закликаємо Росію піти іншим шляхом і добиватися політичного розв’язання цієї кризи. Якщо Росія цього не зробить, то, безсумнівно, будуть нові наслідки", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram