ГоловнаСвіт

Росія увійшла до десятки найконфліктніших країн світу

Усього в Глобальний індекс миролюбності за 2014-й увійшли 162 країни

Росія увійшла до десятки найконфліктніших країн світу
архив
Фото: army-news.ru

Австралійський Інститут економіки та миру (The Institute for Economics and Peace) уклав Глобальний індекс миролюбності за 2014-й (Global Peace Index 2014).

Про це пише британська газета The Independent.

У списку країн, які найбільше втягнуті у збройні конфлікти, опинилося 10 держав: Південний Судан, Ірак, Сомалі, Республіка Судан, Демократична Республіка Конго, Центральноафриканська республіка, Пакистан, КНДР, Нігерія і Росія. Дослідники також зазначають, що в цих країнах відбувається велика кількість терактів і існує високий рівень злочинності.

На думку експертів, зі 162 країн світу у Глобальному індексі миролюбності всього 11 держав не беруть участі в жодних конфліктах ні на своїй території, ні на території інших держав. Це Швейцарія, Японія, Катар, Уругвай, Маврикій, Чилі, Ботсвана, Коста-Рика, В'єтнам, Панама і Бразилія.

Глобальний індекс миролюбності складають із 2007 року. Автором ідеї був австралійський підприємець Стів Кіллелеа (Steve Killelea), її схвалили, зокрема, колишній президент США Джиммі Картер і Далай-лама. Як повідомляє британська газета, з кожним роком число країн, що беруть участь у військових діях, зростає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram