ГоловнаСвіт

Міноборони РФ звинуватило Україну у використанні фосфорних бомб

Жодних реальних доказів Москва не надає

Міноборони РФ звинуватило Україну у використанні фосфорних бомб
Фосфорные бомбы
Фото: http://nn.by

Міноборони Росії заявило, що українська армія застосувала фосфорні бомби під час обстрілу житлових кварталів міст та інших населених пунктів на сході країни.

Про це заявив представник Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ генерал-майор Віктор Позніхір, повідомляє 25 липня "Інтерфакс".

За його словами, наразі є достовірне підтвердження того, що українські військові "застосовували саме фосфоровмісні боєприпаси", і це твердження ґрунтується на характерних ознаках". Як приклад Позніхір, зокрема, навів артилерійський обстріл Слов'янська 12 червня, артобстріл Семенівки 29 червня, обстріл Лисичанська 7 липня та авіаналіт українських ВПС на Донецьк 23 липня.

"Фосфорні припаси мають характерні ознаки застосування - це висока швидкість падіння на відміну від освітлювальних боєприпасів, розсіювання яскравопалаючих елементів на великі площі, які за формою нагадують сніп іскор; виникнення масштабних пожеж у місцях падіння та висока температура горіння", - заявили у Генштабі.

Окрім того, Міноборони РФ закликало Україну припинити використання заборонених видів зброї. "Ми звертаємося до міжнародних організацій, включаючи медичні: не потрібно замовчувати ці факти", - підкреслив Позніхір.

Раніше у Слідчому комітеті РФ заявили, що українські силовики застосовували фосфорні боєприпаси під час обстрілу цивільних об'єктів. Окрім того, у використанні фосфорних бомб і бактеріальної зброї військовослужбовців України звинувачували і бойовики самопроголошених Донецької та Луганської народних республік. Застосування цієї зброї забороняє Женевська конвенція.

Нагадаємо, у червні російський телеканал "довів" використання фосфорних бомб під Слов'янськом кадрами боїв в Іраку.

За останніми даними, з боку Росії обстріляно прикордонний пункт "Маринівка" і позиції силовиків поблизу Дякового.

Окрім того, Росія продовжує постачати терористам на сході України військову техніку, зокрема "Гради", проте всі звинувачення з боку України та Заходу відкидає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram