ГоловнаСвіт

Викриття Сноудена знизили ефективність британських спецслужб, - ЗМІ

Терористи пристосувалися до методів роботи Центру урядового зв'язку Великобританії

Викриття Сноудена знизили ефективність британських спецслужб, - ЗМІ
Сноуден
Фото: EPA/UPG

Колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден оприлюднив таку кількість даних про методи роботи Центру урядового зв'язку Великобританії, що терористи отримали можливість пристосуватися до них.

Про це повідомляє The Daily Mirror із посиланням на високого посадовця в уряді.

За даними газети, МІ-5 і МІ-6 позбулися "цифрових переваг", які дозволяли розкривати плани терористів і зривати їх. Агенти Центру урядового зв'язку раніше перехоплювали повідомлення терористів в електронній пошті, соцмережах і чатах, аналізуючи пропагандистські заяви радикалів в Інтернеті, їхнє пересування та грошові потоки, співробітники британських спецслужб могли відтворити повноцінну картину діяльності потенційних злочинців.

Однак, за словами директора Центру урядового зв'язку Єна Лоббана, викриття Сноудена дозволили терористам змінити способи шифрування і знову приховати свої комунікації.

Екс-співробітник ЦРУ і АНБ Едвард Сноуден розкрив дані про масштабне стеження в Інтернеті. За даними Сноудена, спецслужби Великобританії можуть відстежувати мільйони особистих повідомлень завдяки використанню Центром урядового зв'язку програми Tempora. Раніше цього тижня Сноуден в інтерв'ю американському телеканалу NBC поділився додатковою інформацією про роботу служб безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram