ГоловнаСвіт

Росія закликала Захід вплинути на Київ

Москва вимагає дотримання Женевських домовленостей, яких сама не виконує

Росія закликала Захід вплинути на Київ

Москва закликала Захід використовувати свій вплив на Київ, щоб "зупинити скочування України до національної катастрофи".

Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

"Повторимо ще раз: міжнародна спільнота очікує від Києва негайного припинення бойових дій на сході країни і відведення військ. Без цього досягти миру в Україні неможливо", - заявили у відомстві.

МЗС РФ також вкотре закликало західних партнерів "використовувати весь свій вплив на Київ, аби зупинити скочування України до національної катастрофи".

У міністерстві також зазначили, що вважають актуальними Женевські домовленості. "Усі положення зазначених документів повинні бути неухильно виконані", - наголосили в російському зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, переговори за участю представників Росії, США, Євросоюзу і України, присвячені українській внутрішньополітичній кризі, пройшли в Женеві 17 квітня. У підсумку ухвалили документ, у якому обумовили заходи для розв'язання кризи. Ними повинні стати роззброєння сепаратистів і звільнення ними адмінбудівель в обмін на амністію.

Раніше в травні ЄС заявив, що Росія не виконує Женевських домовленостей.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram