ГоловнаСвіт

Прем'єр Хорватії відправив у відставку міністра фінансів

Главу хорватського фінансового відомства звинувачують у завданні збитків держбюджету

Прем'єр Хорватії відправив у відставку міністра фінансів

Прем'єр-міністр Хорватії Зоран Міланович заявив у вівторок, 6 травня, про звільнення міністра фінансів Славко Лініка через угоду, яка, на його думку, завдала серйозної шкоди державному бюджету. Про це повідомляє агентство Рейтер.

"У мене більше немає довіри до міністра Лініка, і я запропоную, щоб його місце зайняв його заступник Борис Лаловак", - сказав Міланович журналістам.

За словами Мілановича, Лінік несе політичну відповідальність за придбання Мінфіном власності у компанії, яка перебувала в скрутному становищі. Як виявилося згодом, сума операції на 20 млн хорватських кун ($3,66 млн.) перевищила реальну вартість куплених об'єктів.

"Міністр Лінік несе політичну відповідальність за шкоду, який цей контракт завдав державному бюджету", - додав глава уряду.

"Цілком можливо, що це сталося ненавмисно. Помилки трапляються, але в таких випадках необхідно перевіряти, хто несе відповідальність за помилку. Я чекав два місяці, але міністр (Лінік) не вжив жодних дій, а я не задоволений його поясненнями", - сказав Мілановіч.

Нагадаємо, 1 липня 2013 року Хорватія стала 28-м членом Європейського союзу.

Незважаючи на те, що кілька останніх років активно впроваджуються реформи, яких від країни вимагав статус кандидата на вступ до Євросоюзу, економіка Хорватії вже 5 рік поспіль перебуває в стані рецесії. Безробіття в країні сягає 20%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram