ГоловнаСвіт

МЗС Німеччини: Україна на порозі війни

Уряд ФРН закликав громадян відмовитися від поїздок на південь і схід України

МЗС Німеччини: Україна на порозі війни
Франк-Вальтер Штайнмайер
Фото: zn.ua

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр вважає, що Україна знаходиться на порозі війни. Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на інтерв'ю з міністром, опубліковане у вівторок чотирма європейськими газетами.

"Криваві кадри з Одеси показали нам, що ми знаходимося лише за декілька кроків від військової конфронтації", - сказав Штайнмайєр в інтерв'ю El Pais, Le Monde, La Repubblica і Gazeta Wyborcza. За його словами, конфлікт досяг такої інтенсивності, "яка ще недавно не вважалася можливою".

У телеінтерв'ю в понеділок увечері Штайнмайєр заявив, що побоюється того, що ні Росія, ні Україна вже не здатні контролювати ситуацію, яка розвивається на тлі "озброєних сутичок навколо проросійського оплоту Слов'янська".

"Я впевнений, що ми намагаємося вирішити ситуацію, яка набула своєї власної динаміки. Є групи у Східній Україні, які не слухають ані Київ, ані Москву", - заявив глава зовнішньополітичного відомства.

Окрім того, МЗС ФРН у вівторок закликало німців відмовитися від поїздок до Криму, який Росія анексувала в березні, і знову закликало уникати поїздок на схід України. У відомстві підкреслили, що особливої небезпеки в цих регіонах зазнають журналісти.

"Радимо відмовитися від поїздок до Криму, - свідчить повідомлення на сайті МЗС. - На думку уряду Німеччини, Крим належить Україні, але зараз він знаходиться під контролем Росії. Через нинішню ситуацію громадянам Німеччини не можуть бути гарантовані консульські послуги".

"Ситуація на сході і півдні України в цей момент вкрай напружена. Спостерігається захоплення урядових будівель озброєними окупантами. Були випадки захоплення іноземців в полон", - йдеться в заяві відомства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram