ГоловнаСвіт

На весняній сесії Росію можуть позбавити повноважень у ПАРЄ

Делегація РФ поїде на сесію ПАРЄ у повному складі

На весняній сесії Росію можуть позбавити повноважень у ПАРЄ
Фото: Пресс-служба Президента Украины

Питання про часткове або повне позбавлення російської делегації повноважень у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) неодмінно обговорюватиметься під час весняної сесії асамблеї, яка пройде в Страсбурзі з 7 по 11 квітня.

Про це повідомив Генеральний секретар ПАРЄ Войцех Савицький, повідомляє Радіо Свобода.

"Згідно зі статутом Ради Європи, на пленарній сесії асамблеї повинні обговорюватися подані парламентарями проекти резолюцій, що відповідають заданим критеріям. В цьому випадку, запит подали кілька парламентських груп, представлені в ПАРЄ, і він відповідає всім необхідним вимогам. Тому, у асамблеї немає іншого виходу, як винести це питання на голосування", - зазначає Савицький.

Водночас, глава делегації РФ у ПАРЄ Олексій Пушков заявив, що делегація Росії поїде на сесію Парламентської асамблеї Ради Європи в повному складі. У Страсбург поїде також і заступник керівника делегації, депутат Держдуми Леонід Слуцький, якого включено до списку санкцій Євросоюзу, повідомляє ИТАР-ТАСС.

За словами Пушкова, "всі члени міжнародних парламентських організацій, в тому числі російські депутати, володіють імунітетом". "Вони мають право брати участь у заходах, в цьому випадку ПАРЄ, і перебувати на території ЄС на час проведення сесії", - пояснив Пушков.

Нагадаємо, раніше глава комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков заявив, що Росія сама покине ПАРЄ у разі, якщо справа дійде до голосування про позбавлення повноважень делегації РФ на асамблеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram