ГоловнаСвіт

Лавров закликав НАТО пояснити нарощування військової присутності в Східній Європі

Глава МЗС РФ також закликав припинити нарощування риторики навколо російських військових навчань

Лавров закликав НАТО пояснити нарощування військової присутності в Східній Європі
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров 3 квітня закликав НАТО пояснити нарощування сил Альянсу в Східній Європі, повідомляє Рейтер.

"Що стосується планів нарощування військової присутності сил НАТО на території членів цього альянсу з числа східноєвропейських держав, то ми, безумовно, виходимо з того, що у відносинах Росії та НАТО теж діють певні правила, включаючи Римську декларацію і основоположний акт Ради Росія-НАТО, відповідно до яких не повинно бути постійної військової додаткової присутності на території східноєвропейських держав", - заявив він.

Лавров також закликав припинити нарощування риторики навколо військових навчань в Ростовській області Росії. Ці маневри на кордоні з Україною викликали негативну реакцію за кордоном.

За словами глави зовнішньополітичного відомства РФ, російські частини повернуться до місць базування після навчань. Окрім того, на відміну від сил НАТО в Східній Європі, переміщення російських військ по російській території не регулюється договірними обмеженнями, зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram