ГоловнаСвіт

У Північну Корею все ж запустили кулі з агітками проти влади КНДР

Активісти двічі змінювали місце запуску.

У Північну Корею все ж запустили кулі з агітками проти влади КНДР
Фото: EPA/UPG

Активісти, які не зуміли запустити повітряні кулі з пропагандистськими листівками у бік КНДР, здійснили свій план з іншої точки поблизу кордону двох країн, повідомили місцеві ЗМІ.

Раніше поліцейські перекрили дорогу, що веде до розташованого в місті Пхаджу парку Імджингак, звідки наповнені газом кулі мали піднятися в повітря. Спочатку в акції збиралися взяти участь близько 50 активістів, більшість із них - вихідці з Північної Кореї, які втекли з країни, повідомляє РІА "Новости".

Згідно з первинним задумом, повітряні кулі з десятками тисяч листівок, що критикують урядовий режим у Північній Кореї, а також містять ознайомчу інформацію про ситуацію в арабських країнах, мали запустити об 11:00 за місцевим часом.

Однак після першої невдалої спроби надвечір того самого дня близько 10 активістів попрямували в іншу точку, розташовану поблизу кордону з КНДР - острів Канхвадо. Як наголошено на сайті їхньої організації, у бік Північної Кореї було запущено кілька повітряних куль із приблизно 120 тисячами листівок.

Нагадаємо, минулої п'ятниці керівництво Північної Кореї поширило заяву, в якій пообіцяло відкрити вогонь по території Південної Кореї у разі відправлення листівок. Незважаючи на те, що такі заяви лунали й раніше, цього разу було вказано точний час і місце завдавання удару та попередження про евакуацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram