ГоловнаСвіт

Новий парламент Грузії збереться на перше засідання

Усього в парламенті Грузії - 150 депутатів.

Новий парламент Грузії збереться на перше засідання

На сьогодні, 21 жовтня, заплановано перше засідання нового парламенту Грузії, на якому оберуть спікера парламенту та сформують парламентську більшість і меншість.

На першому засіданні будуть присутні президент Грузії Михайло Саакашвілі, Каталікос-Патріарх усієї Грузії Ілія Другий і представники акредитованого в Грузії дипломатичного корпусу. Також на засіданні буде присутній кандидат на пост прем'єр-міністра Бідзіна Іванішвілі, лідер коаліції "Грузинська мрія", яка виграла парламентські вибори, повідомляють "Новини-Грузія".

Рішенням попереднього парламенту, Кутаїсі став парламентською столицею Грузії. Це рішення можуть переглянуте, тому що в "Грузинській мрії" вже висловили критичні зауваження у зв'язку з цим рішенням, однак новий парламент почне роботу Кутаїсі.

Усього в парламенті Грузії - 150 депутатів.

Нагадаємо, за підсумками парламентських виборів, які пройшли в Грузії 1 жовтня 2012 року в законодавчому органі вперше за всю історію грузинського парламентаризму буде представлено дві серйозні політичні сили - коаліцію грузинського мільярдера Бідзіна Іванішвілі "Грузинська мрія" і партію, яку очолює президент Грузії Михайло Саакашвілі "Єдиний національний рух".

У новому парламенті "Грузинська мрія" отримала більшість депутатсьтких мандатів і займе 85 місць із 150. Партія президента отримала 65 мандатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram