ГоловнаСвіт

Sony скорочує тисячі співробітників у Японії і Європі

Компанія очікує, що звільнення працівників допоможе заощадити близько $380 мільйонів.

Sony скорочує тисячі співробітників у Японії і Європі

Японська корпорація Sony збирається скоротити п'яту частину персоналу своєї штаб-квартири і закрити фабрику в Японії, яка виробляє об'єктиви для фотокамер і мобільні телефони.

Компанія розкрила нові подробиці свого раніше оголошеного плану зі скорочення 10 тис. співробітників по всьому світу до кінця березня майбутнього року.

Крім персоналу в 1,8 тис. осіб, що працювали в хімічному бізнесі, який корпорація продала державному японському банку, Sony має намір звільнити ще близько 2 тис. співробітників головного офісу та заводу в Гіфу в центральній Японії. Ще близько 2 тис. працівників будуть скорочені в Європі - половина з них припаде на спільне підприємство з Ericsson. Інші звільнення відбудуться на інших фабриках по всьому світу, повідомляє корпорація.

Виробник PlayStation і телевізорів Bravia очікує, що скорочення кількості співробітників компанії допоможе їй заощадити близько 30 млрд єн ($378,6 млн) на рік. Ці кошти необхідні корпорації для того, щоб продажі телевізорів і іншої електроніки перестали бути збитковими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram