ГоловнаСвіт

Лондон виділить гроші на підготовку до 100-річчя I світової війни

Тридцять п'ять мільйонів з виділеної суми підуть на оновлення залів в Імперському військовому музеї.

Лондон виділить гроші на підготовку до 100-річчя I світової війни
Дэвид Кэмерон

Уряд Великобританії виділить близько 50 мільйонів фунтів стерлінгів на підготовку заходів з нагоди 100-ї річниці початку Першої світової війни, яку відзначатимуть 2014-го, розповів про плани влади прем'єр-міністр Девід Кемерон.

Тридцять п'ять мільйонів із цієї суми підуть на оновлення залів Першої світової війни в Імперському військовому музеї. Цей найбільший у Великобританії музей військової історії відкрили 1917 року, щоб збирати інформацію про ще не завершений на той час конфлікт.

Ще близько 5,3 мільйона фунтів буде витрачено на освітні проекти по всій країні.

Також один мільйон фунтів виділять на підтримку військового корабля Caroline - останнього збереженого британського військового судна, що брав участь у боях Першої світової. Корабель пришвартують у Белфасті, Північна Ірландія, і його відкриють для широкої публіки.

За словами Кемерона, якого цитує прем'єрська канцелярія, розмах заходів повинен продемонструвати, що Великобританія "відчуває свій обов'язок ушанувати тих, хто служив, згадати тих, хто загинув, і довести, що уроки з історії було взято".

У Першій світовій війні (1914-1918) брали участи два блоки - Антанта (Росія, Франція і Великобританія) і Четвертний союз (Німеччина, Австро-Угорщина, Османська імперія та Болгарія). Протягом конфлікту до нього по-різному були втягнуті кілька десятків держав. Безпосереднім приводом війни стало вбивство в Сараєво австрійського ерцгерцога Франца Фердинанда. У результаті війни припинили існування три імперії: Російська, Австро-Угорська та Німецька. Унаслідок конфлікту загинуло більш ніж 10 мільйонів осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram