ГоловнаСвіт

США вже сподіваються на співпрацю з переможцем парламентських виборів у Грузії

Президент Саакашвілі визнав поразку своєї партії.

США вже сподіваються на співпрацю з переможцем парламентських виборів у Грузії
Фото: http://www.peoples.ru

Посол США в Грузії Річард Норланд і американські сенатори Джин Шафін і Джеймс Ріш привітали лідера політичної коаліції "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі з успіхом на парламентських виборах 1 жовтня.

Про це повідомляє агентство "Новини-Грузія" з посиланням на інформацію, опубліковану у вівторок офіційним сайтом Іванішвілі в соціальній мережі Facebook.

Поздоровлення були висловлені під час зустрічі, яка відбулася в бізнес-центрі Бідзіна Іванішвілі.

"Вчора (1 жовтня) був історичний день для грузинського народу. Певні зміни вже в наявності. Ми детально обговорили те, наскільки важливими є грузинсько-американські відносини. Ми з нетерпінням очікуємо не тільки продовження цих відносин, але і їх поглиблення. Ми - хороші друзі і хочемо залишитися такими самими", - зазначив після закінчення зустрічі сенатор-республіканець Джеймс Ріш.

Надію на продовження грузино-американської співпраці висловила, підбиваючи підсумки зустрічі, і сенатор-демократ Джин Шахін.

"Ми вважаємо, що вчора було зроблено дуже позитивний крок вперед - як для Грузії, так і для демократії в цілому. Ми сподіваємося, що настрій на співпрацю продовжиться", - заявила Джин Шахін.

Бідзіна Іванішвілі, в свою чергу, подякував американським гостям за увагу до "Грузинської мрії" і до ситуації в Грузії в цілому.

"У нас була бесіда про майбутнє, про те, як розвивати відносини з нашим великим другом і як розвивати в Грузії демократію", - розповів Іванішвілі про зміст зустрічі з представниками США.

За підсумками виборів 1 жовтня в парламент Грузії будуть обрані 150 депутатів, у тому числі 77 - за пропорційною системою (за партійними списками) і 73 - за мажоритарною системою (по одномандатних округах).

Основними конкурентами ще до виборів вважалися правляча партія "Єдиний національний рух" і опозиційний виборчий блок "Бідзіна Іванішвілі - Грузинська мрія".

За даними ЦВК Грузії в результаті обробки даних з 29,10% виборчих дільниць, блок "Бідзіна Іванішвілі - Грузинська мрія" набрав на парламентських виборах за пропорційною системою 53,11% голосів виборців, "Єдиний національний рух" - 41,57%. Щодо виборів за мажоритарною системою обидва конкуренти займають майже рівні позиції.

Офіційні підсумки парламентських виборів в Грузії ЦВК обіцяє оприлюднити 18 жовтня.

Як повідомляли раніше, президент Грузії Михайло Саакашвілі вже визнав поразку своєї партії і заявив, що вона йде в опозицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram