ГоловнаСвіт

В Японії побудують нову АЕС

Будівництво станції було розпочато 2008 року.

В Японії побудують нову АЕС

В Японії вперше після аварії на АЕС "Фукусіма-1" буде побудована нова атомна електростанція.

Компанія-оператор J-Power ухвалила рішення відновити будівництво станції "Ома" в префектурі Аоморі, яке було припинено після подій березня 2011 року.

"Коли будівництво було офіційно припинено, ми не могли замовляти роботи, готувати матеріали, контактувати з робітниками. Тепер така можливість з'явилася", - сказав він.

При цьому представник компанії не назвав навіть приблизну дату, коли роботи почнуться безпосередньо на об'єкті, проте уточнив, що взимку цього року це навряд чи можливо.

Рішення відновити зведення АЕС "Ома" було ухвалено після того, як компанія-оператор отримала на це згоду місцевої влади.

У понеділок, 1 жовтня, міністр економіки, торгівлі і промисловості Японії Юкіо Едано заявив, що станція не почне роботу, поки не пройде перевірку спеціальної урядової комісії.

Будівництво станції було розпочато 2008 року, і планували, що воно завершиться до листопада 2014 року. Після аварії на АЕС "Фукусіма-1", викликаної руйнівним землетрусом і цунамі, будівництво було призупинено, незважаючи на те, що було виконано вже 40% роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram