ГоловнаСвіт

Євросоюз готовий надати допомогу Іспанії

Соціальне напруження в країні зростає.

Євросоюз готовий надати допомогу Іспанії
Олли Рен
Фото: profi-forex.org

Комісар ЄС з економічної та монетарної політики Оллі Рен під час зустрічі з прем'єр-міністром Іспанії Маріано Рахоєм заявив, що Євросоюз готовий надати Іспанії допомогу, якщо Мадрид звернеться по неї.

Рішення Євросоюзу пов'язано з тим, що іспанський уряд затвердив антикризові заходи, спрямовані на скорочення дефіциту бюджету.

Тим часом соціальне напруження в країні зростає. У Мадриді та Барселоні тиждень почався зі страйку транспортників, які протестують проти скорочення заробітної плати та скасування низки соцгарантій. Окрім того, нові акції протесту заплановано на кінець жовтня.

Минулої суботи десятки тисяч людей протестували проти заходів жорсткої економії. Увечері того самого дня мирна демонстрація переросла в сутички з поліцією.

Ба більше: в деяких регіонах зростають сепаратистські настрої. Зокрема, парламент Каталонії схвалив референдум про незалежність, що може стати катастрофою для Іспанії.

Тим часом на уряд тиснуть не тільки акції протесту. Рейтингове агентство Moody's найближчими днями може знизити кредитний рейтинг країни. Аналітики вважають, що через це іспанська влада може звернутися до Євросоюзу за допомогою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram