ГоловнаСвіт

За погром консульства США в Лівії заарештували 50 осіб

Масові акції проти скандального фільму пройшли відразу в декількох країнах мусульманського світу.

За погром консульства США в Лівії заарештували 50 осіб
Фото: news.404.ru

Влада Лівії заарештувала не менш ніж 50 осіб за підозрою в участі в нападі на консульство США в Бенгазі, повідомляє AFP із посиланням на голову Загального національного конгресу Лівії Мухаммеда аль-Макріфа.

У вівторок невідомі обстріляли будівлю американського консульства з гранатометів із території прилеглої ферми. Унаслідок нападу загинули посол США в Лівії 52-річний Кріс Стівенс, співробітник інформаційного департаменту посольства, а також іще двоє американців, колишні спецназівці.

За словами аль-Макріфа, деякі з учасників нападу є іноземцями, які проникли до Лівії з Малі, Алжиру й інших країн. Голова Загального національного конгресу Лівії також наголосив, що напад заздалегідь спланували "іноземці, які прибули в країну декілька місяців тому".

У

же в четвер влада Лівії почали заарештовувати перших підозрюваних у причетності до нападу. Аль-Макріф рапортував, що на цей момент кількість заарештованих сягає 50.

Атака на консульство відбулася після появи в інтернеті скандального аматорського фільму про пророка Мухаммеда, знятого в США. Масові акції протесту пройшли відразу в декількох країнах мусульманського світу. Найбільшого напруження протести досягли в Єгипті та Ємені, виступи зафіксовано також у Судані, Тунісі, Пакистані та Бангладеш. Жертвами погромів стали 8 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram