ГоловнаСвіт

Екс-прем'єр Угорщини оголосив тижневе голодування, протестуючи проти реформи

Політик з однопартійцями розбили намет біля будівлі парламенту.

Екс-прем'єр Угорщини оголосив тижневе голодування, протестуючи проти реформи
Фото: panorama.am

Колишній прем'єр-міністр Угорщини Ференц Дьюрчань розбив перед будинком угорського парламенту намет і оголосив голодування на знак протесту проти реформи виборчої системи країни.

Політик і троє його однопартійців, які розбили намет біля будівлі парламенту, виступають проти ухвалення законопроекту про введення процедури попередньої реєстрації для всіх угорських виборців. На думку Дьюрчаня, це позбавить багатьох громадян можливості участі у виборах.

"Неприйнятно, щоб кожен, хто за два дні до виборів вирішить проголосувати, не матиме змоги це зробити і взяти участь у виборах", - заявив Дьюрчань.

Законопроект запропонував діючий уряд Угорщини на чолі з прем'єр-міністром Віктором Орбаном. Опозиція вважає, що реформа спрямована на штучне зниження явки виборців на майбутніх парламентських виборах 2014 року, щоб збільшити шанси на перемогу правлячої партії "Фідес". Угорська ж влада заявляє про те, що новий закон зрівняє в правах з іншими громадянами Угорщини представників національних меншин і виборців, які проживають за кордоном, для яких процедура реєстрації перед виборами є обов'язковою.

Як відомо, Ференц Дьюрчань займав пост голови уряду Угорщини з 2004 по 2009 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram