ГоловнаСвіт

Колумбійський президент може відмовитися від перемир'я з повстанцями

Венесуела і Чилі "супроводжуватимуть" переговори.

Колумбійський президент може відмовитися від перемир'я з повстанцями
Фото: EPA/UPG

Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос на зустрічі з військовими 6 вересня заявив, що може відмовитися від мирного договору з повстанцями з ліворадикального угрупування ФАРК, якщо ті почнуть переговори з пропозиції про перемир'я.

Про це повідомляє AP.

"Перемир'я не буде. Ми не поступимося ні в чому, поки не буде досягнуто остаточної угоди, і я хочу щоб всі це зрозуміли", - заявив Сантос, додавши, що поліція і армія діятиме проти повстанців ще жорсткіше і активніше.

Тим часом, лідер ФАРК Маурісіо Харамільо раніше пообіцяв, що на переговорах в Осло, Норвегія, запропонують уряду країни перемир'я.

"Ми запропонуємо перемир'я, як тільки сядемо за стіл", - заявив Харамільо.

Нагадаємо, що про переговори колумбійського уряду з повстанцями стало відомо 4 вересня. За попередніми даними, переговори почнуться в Осло 8 жовтня і триватимуть в Гавані на Кубі. Венесуела і Чилі "супроводжуватимуть" переговори, проте залишається невідомим, як їх роль буде відрізнятися від ролі Куби і Норвегії.

Угрупування ФАРК веде бойові дії проти урядової армії з 1964 року. Повстанці виступають за побудову в Колумбії соціалістичного суспільства. США і ЄС вважають ФАРК терористичною організацією на рахунку якої викрадення і вбивства безлічі людей.

Очікується, що переговори завершаться підписанням офіційної мирної угоди між урядом і повстанцями ФАРК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram