ГоловнаСвіт

Грузія проводить спецоперацію на кордоні з Росією

Під час операції вбито 11 бойовиків.

Грузія проводить спецоперацію на кордоні з Росією
Фото: EPA/UPG

МВС Грузії оприлюднило офіційні дані про втрати з боку бойовиків і правоохоронних органів під час спецоперації, яку проводять недалеко від кордону з Росією.

Як повідомляють "Новости-Грузия", під час спецоперації знищено 11 членів збройного угруповання. Шістьох інших бойовиків оточили, зараз триває операція з їх затримання.

Жертвами з боку правоохоронних органів стали три співробітники спецпідрозділу МВС, ще п'ятеро отримали поранення.

МВС також заявило про звільнення заручників, захоплених бойовиками, проте число врятованих людей не названо.

Раніше грузинський телеканал "Імеді" повідомив, що на територію Грузії з боку Дагестану потрапило добре озброєне угрупування з 20 осіб. Бойовики викрали близько 10 осіб з-поміж місцевого населення, при цьому розділивши бранців на кілька груп.

28 серпня в район, де помітили бойовиків, прибули грузинські військові та співробітники МВС. Уранці 29 серпня МВС заявило, що біля кордону проводиться спецоперація проти диверсантів.

Ближче до полудня 29 серпня телеканал "Руставі-2" повідомив, що сили МВС звільнили вже дві групи заручників і готуються звільнити третю. Крім того, прозвучала інформація, що протягом усієї минулої ночі в районі проведення операції "велася інтенсивна стрілянина".

На час проведення спецоперації в Грузії було створено оперативний штаб на чолі з прем'єр-міністром країни, екс-міністром внутрішніх справ Вано Мерабішвілі. Крім нього, до складу штабу увійшли представники МВС, Мін'юсту та Міноборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram