ГоловнаСвіт

Туреччина хоче, щоб ООН створила табори для біженців в Сирії

Асад заявив, що створення буферної зони є неможливим.

Туреччина хоче, щоб ООН створила табори для біженців в Сирії
Ахмет Давутоглу
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу заявив у середу, що Туреччина обговорила з ООН можливість створення таборів для сирійських біженців на території Сирії та, що Анкара очікує, що міжнародна організація зробить конкретні кроки в цьому напрямку.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми очікуємо, що Організація Об'єднаних Націй працюватиме над темою захисту біженців в Сирії і, якщо це можливо, забезпечить їм укриття в таборах (в Сирії - ред.)", - сказав Давутоглу на прес-конференції в Анкарі.

Тим часом, президент Сирії Башар Асад в телеінтерв'ю для каналу Addounia заявив, що створення запропонованої Заходом "буферної зони" на території Сирії не є можливим.

"Я вважаю, що розмови про буферну зону не мають сенсу, навіть для тих країн, які виступають проти Сирії", - заявив Асад.

Він також зазначив, що ситуація в країні, де триває антиурядове повстання, "покращується".

"Сирійці втягнуті в регіональну та світову битву .... Ситуація, практично, стала кращою, але ще не вирішена. Я кажу сирійському народові, що доля Сирії в його руках", - підкреслив Асад.

На питання про те, звідки ведеться трансляція, президент відповів, що виступає з президентського палацу в Дамаску.

Крім того, Асад, який пообіцяв перемогти повстанців, яких він називає ісламістськими терористами, похвалив армію і сили безпеки, які, за його словами, "роблять, у всіх сенсах, героїчну роботу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram