ГоловнаСвіт

В Японії почалася евакуація населення

На країну насувається тайфун "Болавен".

В Японії почалася евакуація населення
Фото: EPA/UPG

На південному японському острові Окінава почалася евакуація населення у зв'язку з наближенням тайфуну "Болавен".

Наближення тайфуну вже паралізувало транспортне сполучення між Окінавою і зовнішнім світом.

У головному аеропорту префектури в місті Наха скасовано всі рейси. Рух пасажирських суден також призупинено. Сильні пориви вітру спричинили обриви ліній електропередачі. Щонайменше 600 будинків на Окінаві залишилися без світла. Влада Окінави наразі не видавала офіційної рекомендації про евакуацію, проте деякі місцеві жителі вже віддали перевагу переміститися в тимчасові притулки, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз "Болавен" знаходиться на південь від Окінави і повільно рухається на північний захід.

Раніше метеорологи прогнозували, що основний удар стихії по японській території доведеться на ранок неділі, проте просування тропічного циклону трохи сповільнилося. Згідно з оновленими прогнозами, його епіцентр перетне найпівденнішу японську префектуру сьогодні ввечері.

Середня швидкість вітру в області тайфуну становить 50 метрів в секунду, а пориви перевищують 70 метрів в секунду: за інформацією національного метеорологічного управління Японії, це найвищий показник для тихоокеанських тропічних штормів з 1956 року. Висота хвиль на морі сягає 10 метрів.

Нагадаємо, в США влада Флориди ввела надзвичайний стан у зв'язку з наближенням тропічного шторму "Ісаак". Зараз епіцентр шторму знаходиться неподалік від Куби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram