ГоловнаСвіт

Модельєра Гальяно позбавили звання кавалера ордена Почесного легіону

Відповідний указ підписав президент Франції Франсуа Олланд.

Модельєра Гальяно позбавили звання кавалера ордена Почесного легіону
Фото: tsn.ua

Французька влада увалила рішення позбавити британського модельєра Джона Гальяно, якого 2011 року було визнано винуватим в антисемітських образах, звання кавалера ордена Почесного легіону, говориться в публікації, що з'явилася в п'ятницю в Journal officiel - офіційному друкованому органі французького уряду.

Кавалером ордена Почесного легіону Гальяно призначено в січні 2009 року. Відповідну відзнаку на урочистій церемонії в Єлисейському палаці він отримав із рук екс-президента Франції Ніколя Саркозі.

Указ про позбавлення Гальяно звання кавалера ордена Почесного легіону підписано 20 серпня 2012 року новим президентом Франції Франсуа Олландом.

Гальяно, який працював у Christian Dior із 1996 року, 24 лютого 2011 року затримала поліція після сварки з відвідувачами популярного кафе La Perle в паризькому кварталі Маре. Ображена пара подала позов проти дизайнера, звинувативши його в антисемітських висловлюваннях і хуліганський поведінці. Наступного дня в поліцію звернулася ще одна жертва кривдника, яка раніше не наважувалася подати заяву.

Через кілька днів британський таблоїд The Sun опублікував відео, на якому Гальяно, або дуже схожий на нього чоловік, ображає відвідувачів кафе і зізнається в симпатіях до Гітлера. Саме цей запис став вирішальним у долі модельєра. Dior поспішив звільнити свого арт-директора Гальяно, а поліція передала його справу до суду, який у вересні 2011-го встановив модельєру покарання - штраф у розмірі 6 тисяч євро і випробувальний термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram