ГоловнаСвіт

Сирійський генерал пообіцяв взяти Алеппо

Військовий назвав опозиціонерів "мишами" і заявив, що в їхніх лавах б'ються турки, чеченці, афганці, лівійці, суданці.

Сирійський генерал пообіцяв взяти Алеппо
Город Аллепо
Фото: livejournal.com

Генерал-майор сирійської урядової армії, командувач операцією в Алеппо пообіцяв "очистити" місто й однойменну провінцію від повстанців за 20 днів - пише Роберт Фіск, оглядач газети The Independent, який зараз працює у Сирії.

Генерал, який попросив не публікувати його імені, назвав опозиціонерів "мишами" і заявив, що в їхніх лавах б'ються турки, чеченці, афганці, лівійці, суданці, а також сирійці - "гангстери і контрабандисти".

За його словами, повстанці використовують тактику поодиноких вилазок, атакують урядові сили і швидко втікають, "ховаючись у каналізації".

Фіск наголосив, що присутність в Алеппо численних іноземних бойовиків підтверджують відповідні розповіді місцевих жителів, які нарікали, що саме приїжджі перетворили їхнє місто на поле бою.

Кореспондент також зазначив, що на власні очі бачив зброю, відібрану в повстанців урядовими силами. Серед російських і радянських зразків там були іспанські пістолети, бельгійські автомати, шведська вибухівка, а також ручні гранати невідомого походження.

Окрім того, сирійські військові розповіли, що кожен загін опозиціонерів обов'язково має похідний шпиталь, у якому також використовують ліки та матеріали іноземного виробництва.

За даними Фіска, центр міста перебуває під контролем армії, однак на околицях бої не вщухають, причому повстанці активно використовують снайперів.

Раніше 21 серпня журналіст британського видання The Guardian Мартін Чулов розповів в інтерв'ю австралійському радіо про те, що в Алеппо прибули добре навчені й озброєні загони бойовиків-ісламістів із різних країн. Серед інших там були чеченці й узбеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram