ГоловнаСвіт

Казахстан: у національному парку вбито вісьмох осіб

Слідство відпрацьовує кілька версій убивства.

Казахстан: у національному парку вбито вісьмох осіб
Фото: news.nur.kz

В Аксайській ущелині на території Іле-Алатауського національного парку в Алматинській області Казахстану виявлено тіла восьми осіб, повідомляє міністерство внутрішніх справ країни.

За даними поліції, тіла знайшли в будинках або поруч із будинками місцевих лісників. Імовірно, серед убитих - відомий єгер і борець із браконьєрами Панайот Захаропуло.

Наразі встановлено особи п'ятьох із восьми убитих. Як повідомляє ІА "Новости-Казахстан", порушено кримінальну справу за фактом убивства двох і більше осіб.

"Зараз поліцейські встановили, ймовірно, особи п'ятьох із восьми потерпілих: Ірини Карпенко 1959 року народження, Синякова 1952 року народження, Захаропуло 1936 року народження, Антоніни Карпизіної 1938 року народження і Гузєва 1969 року народження", - йдеться в повідомленні агентства.

Окрім того, поліція виявила розбиту машину сина Захаропуло, який працював разом із батьком. У салоні автомобіля знайдено сліди крові.

Голова МВС Казахстану Калмухамбет Касимов повідомив, що жодна цінна річ із дому єгеря не зникла. Зараз на місці працює оперативно-слідча група і проводять судово-медичні експертизи.

Касимов також зазначив, що відпрацьовують кілька версій убивства: "Поки вважаємо, що з'ясування внутрішніх стосунків, тому що не всіх ще знайшли, хто був там... По-друге, міг хтось сторонній бути".

Утім, міністр не зміг назвати передбачувану кількість людей, які були на місці злочину в момент убивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram