ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці: після авіаудару армії Асада загинули іранські заручники

Іран заперечує приналежність захоплених громадян до армії.

Повстанці в Сирії заявили, що трьох із 48 захоплених ними іранських заручників було вбито внаслідок повітряного нальоту урядових військ, повідомляє агентство Reuters.

Представник повстанців заявив, що заручники загинули, коли на них упав дах будівлі, і пригрозив пристрелити інших, якщо авіаудари будуть продовжуватися.

Нагадаємо, 4 серпня державне телебачення Ірану повідомило, що заручників викрали в Дамаску. Тегеран вважає, що це були паломники, які попрямували в Сирію, щоб відвідати мечеть Саєда Зейнаб - священне місце для мусульман-шиїтів. Автобус з іранцями зупинили на блокпосту збройної сирійської опозиції. Проте вже 5 серпня телеканал "Аль-Арабія" з посиланням на заяву опозиційної групи "Вільна армія Сирії" (СНР) повідомив, що захоплені іранці є членами іранського армійського підрозділу "Корпус вартових ісламської революції". Повстанці вважають, що вони прибули до Сирії з розвідувальною місією. 6 серпня МЗС Ірану спростував цю заяву.

Іран, незважаючи на підтримку інших народних повстань, унаслідок яких було повалено лідерів Єгипту, Лівії та Ємену, незмінно підтримує президента Сирії Башара Асада в його спробах придушити 17-місячне повстання проти його правління. За даними правозахисників, жертвами конфлікту стали 20 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram