ГоловнаСвіт

Грецьке видання "одягнуло" Меркель у робу в'язнів Гуантанамо

Видавець журналу вимагає судити канцлера за злочини проти людства.

Грецьке видання "одягнуло" Меркель у робу в'язнів Гуантанамо
Фото: http://lenta.ru

Грецьке видання Crash закликало засудити канцлера Німеччини Анґелу Меркель за геноцид греків, зобразивши її на обкладинці журналу у вигляді ув'язненого Гуантанамо в помаранчевій тюремній робі в наручниках.

Видавець Crash Гіоргос Трангас зі сторінок журналу пропонує відправити Меркель у Міжнародний кримінальний суд у Гаазі за звинуваченням у злочинах проти людства.

Утім на лаві підсудних грецьке видання хоче бачити не тільки Меркель, а й міністра фінансів ФРН Вольфганга Шойбле (Wolfgang Schaeuble), голову Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, голову Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу та президента Європейської ради Хермана ван Ромпея.

"Меркель і її друзі не вірять у цінність людського життя і особисту гідності", - пише Трангас. На його думку, канцлер перетворила Грецію на "сучасний концтабір", де греки, які стали "новими євреями", виявилися ізольованими "як прокажені".

Грецькі журналісти вже зображували Меркель у найрізноманітніших образах: у нацистській формі, у вигляді питущого кров вампіра, у вигляді кіборга-термінатора, в образі дресирувальниці в цирку з батогом, яка змушує грецьких пенсіонерів стрибати через палаюче кільце. Німецькі ЗМІ теж не залишилися осторонь від медіавійни. Так, журнал Focus видав 2010 року номер з Афродітою на обкладинці, яка показує середній палець, і заголовком "Шахраї в сім'ї євро", а газета Bild порадила грекам продати Акрополь, щоб розплатитися з боргами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram