ГоловнаСвіт

МВФ уклав $2-мільярдну кредитну угоду з Йорданією

Уряд країни спробує виправити бюджетний дисбаланс.

Міжнародний валютний фонд в середу уклав $2-мільярдну кредитну угоду з Йорданією, де зростання економіки знизилося через підвищення цін на нафту і невизначеність у зв'язку з наслідками "арабської весни".

Про це повідомляє Reuters 25 липня.

"Співробітники МВФ погодилися підтримати план Йорданії з соціально прийнятної бюджетної консолідації. Це забезпечить ліквідність протягом наступних трьох років, що дозволить владі поступово реалізовувати свої плани", - йдеться в заяві МВФ.

У заяві МВФ також говориться, що економіка Йорданії постраждала від зовнішніх потрясінь, які перебували поза контролем уряду. МВФ також відзначив, що зростанню економіки перешкоджають порушення в поставках природного газу з Єгипту, які підштовхнули вгору ціни на енергоносії.

"Регіональна політична напруженість, яка виходить із Сирії та Єгипту, а також уповільнення світової економіки вдарили по туризму в Йорданії і викликали падіння в кількості грошових переказів і прямих іноземних інвестицій", - наголошується в повідомленні МВФ. Уряд за підтримки МВФ спробує виправити бюджетний дисбаланс і буде просувати політику щодо стимулювання економічного зростання.

За даними уряду Йорданії, минулого місяця економічне зростання сповільнилося до 3%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram