ГоловнаСвіт

Венесуела вийшла зі складу Міжамериканського суду з прав людини

Чавес і його союзники вважають організацію пішаком Вашингтона.

Венесуела вийшла зі складу Міжамериканського суду з прав людини
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Уго Чавес заявив про вихід країни зі складу Міжамериканського суду з прав людини, який ліві лідери Латинської Америки дедалі частіше критикують як пішака Вашингтона.

Про це повідомляє Reuters 25 липня.

Чавес підкреслив, що суд зачіпає гідність венесуельського народу і тому країна виходить з організації заради поваги своєї гідності.

"Венесуела виходить з Міжамериканського суду з прав людини, заради поваги своєї гідності, і ми, перед обличчям всього світу, звинувачуємо його у непридатності називати себе судом з захисту прав людини", - заявив Чавес.

Чавес ухвалив рішення про вихід з організації після вироку суду у справі організатора вибухів біля посольств Колумбії та Іспанії. Міжамериканський вважає, що уряд Венесуели несе відповідальність за нелюдське поводження і порушення прав на особисту недоторканність щодо виконавця вибухів Рауля Діаса Пеньї.

Союзники Венесуели, в тому числі Болівія, Еквадор і Нікарагуа, звинуватили Міжамериканський суд з прав людини в упередженому ставленні до справ, які як і раніше розглядаються в національних судах, а також у роботі, яка підриває владу лівих урядів регіону.

Нагадаємо, що Чавес запропонував створити міжнародний трибунал і комісію з прав людини в рамках Союзу південноамериканських націй. Президент вважає, що це буде сприяти незалежності держав, що входять в цю регіональну політичну та економічну організацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram