ГоловнаСвіт

У Росії чиновникам закрили доступ до новин

Новинні стрічки доручено читати прес-секретарям.

У Росії чиновникам закрили доступ до новин
Здание правительства Калининградской области
Фото: Lenta.ru

В уряді Калінінградської області заблокували доступ до регіональних новинних сайтів.

За словами віце-прем'єра, таке рішення ухвалено, щоб підвищити ефективність роботи чиновників. "За оцінками, від 10 до 20% робочого часу (держслужбовці) витрачають на новинні сайти, - цитує Торбу видання "Клопс.ру". - Новинами можна цікавитися поза будівлею уряду і бажано вдома і за свій рахунок".

Втім, як зазначив віце-прем'єр, доступ до новин відключать не всім чиновникам. Відвідувати регіональні новинні сайти зможуть співробітники прес-служби та інші чиновники, яким необхідно знайомитися з картиною дня.

Раніше в будівлі уряду були заблоковані соціальні мережі. "Ми відразу побачили позитивний результат цього рішення. І тому заборона на користування новинними сайтами стала новим кроком в послідовній політиці щодо поліпшення роботи держслужбовців", - заявив Торба.

За даними дослідження компанії Entensys 2010 року, більше ніж 20% трафіку в робочі години в Росії припадає на соціальні мережі "ВКонтакте" і "Одноклассники". Офісні працівники витрачають на спілкування в соцмережах, за різними даними, від 40 хвилин до двох годин робочого часу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram