ГоловнаСвіт

Пожежі Іспанії перекинулися на Францію

Полум'я охопило близько 14 тисяч гектарів лісу.

Пожежі Іспанії перекинулися на Францію
Фото: vesti.kz

Битва з вогнем на північному сході Іспанії в розпалі - наразі не вдалося взяти під контроль лісові пожежі.

Полум'я охопило близько 14 тисяч гектарів лісу.

Спека та сильний вітер трамонтан зі швидкістю 90 км/год. ускладнюють ситуацію. На попелище перетворилися околиці міста Хункера, полум'я підступає до Фігераса. Запах гару й диму відчутний у Барселоні. З району лиха евакуйовано близько 1,5 тисячі людей.

Міністерство внутрішніх справ Каталонії заявило, що причиною найсильніших за останню чверть століття лісових пожеж стало необережне поводження з вогнем - можливо, кинутий кимось недопалок. Іспанська влада має намір посилити покарання за такі правопорушення.

4 людини стали жертвами вогненної стихії, троє з них - французи. Батько і його 15-річна дочка загинули на прикордонній іспанській території. Вони намагалися врятуватися від вогню, стрибнувши у море зі скелі. Ще один француз так і не оговтався від отриманих опіків, а 75-річний іспанець помер від серцевого нападу, коли вогонь підступив упритул до його будинку.

Близько 30 осередків займання зафіксовано з французького боку кордону. Усі ці пожежі вдалося локалізувати або загасити. Пожежники сподіваються на зміну вітру: замість трамонтану очікують вітру зі Середземного моря з високою вологістю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram