ГоловнаСвіт

Квартира колорадського стрілка була замінована

Гранати були знешкоджені за допомогою робота.

Квартира колорадського стрілка була замінована
Фото: vologda.kp.ru

Американець Джеймс Холмс, який застрелив 12 осіб на прем'єрі фільму про Бетмена в Колорадо, замінував свою квартиру за допомогою більш ніж 30 саморобних гранат.

Крім того, в квартирі 24-річний Холмс залишив близько 40 літрів бензину, розлитого в окремі ємності. За даними CNN, міг статися вибух, який обрушив би стіни квартир, розташованих поруч, пожежа могла охопити весь поверх, а потім і всю будівлю. Раніше повідомляли, що вибухові пристрої Холмс виготовив з піротехніки і пороху. За словами співробітника правоохоронних органів, які наводить CNN, в квартирі була влаштована пастка на зразок тих, які роблять бойовики в Іраку і Афганістані. Гранати були знешкоджені за допомогою робота.

Холмс влаштував стрілянину в ніч проти 20 липня в одному з кінотеатрів міста Аврора під Денвером. Він увійшов у кінотеатр разом з іншими глядачами по квитку. Потім, після початку фільму, Холмс вийшов через аварійний вихід, надів бронежилет і взяв напівавтоматичну гвинтівку, дробовик і пістолет. У залі кінотеатру він використав сльозогінний газ (сам злочинець був у протигазі) і відкрив стрілянину. Загинули 12 людей, 58 були поранені (щонайменше 15 із них досі залишаються в лікарнях).

23 липня Холмс вперше постав перед судом. Офіційні звинувачення йому будуть пред'явлені 30 липня. Мотиви злочинця незрозумілі. Наскільки відомо, до злочину він готувався близько чотирьох місяців, легально купуючи зброю і боєприпаси. Повідомляли, що Холмс називав себе Джокером, одним із ворогів Бетмена, і пофарбував волосся в червоний колір. Співпрацювати зі слідством він відмовився.

З родичами загиблих зустрівся президент США Барак Обама, в країні було оголошено траур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram