ГоловнаСвіт

Сирія спростувала заяву посла РФ про готовність Асада піти з влади

МЗС РФ назвало чутками втечу дружини президента Сирії в Росію.

Сирія спростувала заяву посла РФ про готовність Асада піти з влади

У п'ятницю вранці посол Росії у Франції Олександр Орлов сказав, що президент Сирії Башар Асад готовий піти у відставку, але сирійське міністерство інформації спростувало це припущення, назвавши його "повним спотворенням правди".

Про це повідомляє Reuters 20 липня.

МЗС РФ також назвав чутками повідомлення про втечу дружини Асада в Москву. Офіційний представник російського зовнішньополітичного відомства Олександр Лукашевич заявив, що не хоче коментувати ці повідомлення, оскільки вони нагадують "дуже недобросовісну інформаційну пастку". Крім того, він відмовився що-небудь говорити про надання сирійському президентові політичного притулку в Росії.

В інтерв'ю радіо RFI Орлов висловив думку, що Асад погодився б добровільно піти з влади, якби зміна режиму пройшла цивілізовано. На конференції в Женеві було озвучено фінальне комюніке, яке передбачає перехід Сирії до більш демократичної системи управління. Орлов вважав, що ця пропозиція була схвалена Асадом і що колишній президент навіть висунув представника для переговорів з опозицією щодо зміни режиму.

Нагадаємо, що Управління верховного комісара ООН (УВК ООН) у справах біженців зараз перевіряє інформацію про те, що більш ніж 30 тисяч сирійських біженців перейшли кордон Лівану в пошуках безпечного притулку. Кілька днів тому повстанці почали атаку на Дамаск. 19 липня терорист-смертник підірвався в штаб-квартирі Служби національної безпеки під час зустрічі міністрів з представниками служби безпеки. Унаслідок вибуху загинули міністр оборони Дауда Раджиха, зять президента Сирії Асеф Шаукат і можновладний армійський генерал. Сьогодні державне телебачення Сирії повідомило, що голова служби безпеки Хішам Бехтіяр помер від ран, отриманих під час вибуху бомби.

За даними ООН, протягом заворушень у Сирії загинули більше ніж 12 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram