ГоловнаСвіт

Єврозона ризикує втратити 4,5 млн робочих місць, - МОП

Міжнародна організація праці виробила рекомендації щодо подолання кризи.

Єврозона ризикує втратити 4,5 млн робочих місць, - МОП
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Міжнародна організація праці (МОП) попередила, що єврозона може втратити 4,5 млн робочих місць протягом наступних чотирьох років, якщо не припинить посилювати заходи економії.

Про це повідомляє BBC 11 липня.

Таким чином, кількість безробітних у зоні євро зросте до 22 мільйонів. МОП заявила, що необхідно розробити узгоджену політику щодо створення нових робочих місць в обхід жорстких заходів економії.

"Під загрозою знаходиться не тільки єврозона - вся світова економіка знаходиться під загрозою зараження (кризою)", - заявила МОП.

У доповіді організації йдеться, що постраждають всі 17 країн єврозони, як ті, які знаходяться в стресових умовах зараз, так і їхні здорові колеги.

"Допоки не будуть вжиті цільові заходи зі збільшення реальних економічних інвестицій, економічна криза буде поглиблюватися і відновлення зайнятості (населення) ніколи не відбудеться", - підкреслив генеральний директор МОП Хуан Сомавія.

У доповіді також йдеться, що наслідки тривалого періоду жорсткої економії будуть особливо важкими для молодих людей. Згідно з доповіддю, зараз рівень зростання безробіття не настільки катастрофічний, як міг би бути, тому що деякі компанії єврозони тримаються за персонал в надії на неминуче закінчення кризи.

"Якщо їх очікування не справджуються, збереження робочого місця може стати неможливим, що призведе до значних втрат робочих місць", - попередив Сомавія.

Нижче наведені рекомендації МОП для подолання кризи:

- забезпечити підтримку фінансової системи залежно від поновлення кредитування малого бізнесу

- змусити акціонерів платити за порятунок банків

- забезпечити безробітним молодим людям навчання, освіту та працевлаштування

- змінити рівень заробітної плати в різних країнах єврозони залежно від різниці в продуктивності.

За офіційними даними Євростату, в травні рівень безробіття в єврозоні сягнув 11,1%. Таким чином, загальна кількість безробітних зросла до 17 мільйонів 560 тисяч.

В Іспанії, де рівень безробіття найвищий в єврозоні, кожна четверта людина зараз є безробітною.

Рівень безробіття серед молоді в єврозоні становив 22,6% в травні, тобто 3,4 мільйона осіб у віці до 25 років були безробітними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram