ГоловнаСвіт

Болівія розриває дипломатичні відносини з Парагваєм

Латиноамериканські країни протестують проти імпічменту президентові Луго.

Болівія розриває дипломатичні відносини з Парагваєм
Фото: mega-flags.com

Болівія припиняє дипломатичні відносини з Парагваєм і відкликає свого посла на знак протесту проти імпічменту президентові Фернандо Луго, винесеного парламентом країни 22 червня, заявив у суботу болівійський президент Ево Моралес.

Отже, Болівія долучилася до низки країн Латинської Америки, які вирішили відкликати голів своїх дипломатичних відомств з Асунсьйона для консультацій або на знак протесту проти усунення з посади голови держави.

"Ми не визнали і не визнаємо президентів, які з'являються внаслідок таких політичних маневрів путчистського конгресу", - наводить слова Моралеса мексиканський канал Televisa.

Віце-президент Парагваю 49-річний Федеріко Франко взявся за тимчасове виконання обов'язків голови держави після усунення Луго, він керуватиме країною до квітня 2013 року, коли в Парагваї пройдуть загальні вибори.

"Для нас Луго залишається демократичним і легітимним президентом", - наголосив очільник Болівії. За його словами, дипломатичних відносин із Парагваєм Болівія не матиме доти, допоки не покине свою посаду Франко, який прийшов до влади "внаслідок організованого конгресом перевороту".

Серед

країн, які перед цим відкликали своїх послів із Парагваю для консультацій, - Мексика, Перу, Бразилія, Уругвай, Чилі та Колумбія. При цьому посланців Аргентини, Венесуели й Еквадору відкликано на знак протесту проти імпічменту президентові. Тепер до них приєдналася Болівія.

Главу Парагваю усунули з посади у зв'язку з неналежним виконанням обов'язків. Зокрема, це пов'язано із

загибеллю 17 людей під час сутичок поліції та селян 15 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram