ГоловнаСвіт

Facebook розкриватиме IP-адреси тролів

Соціальна мережа не стала оскаржувати рішення суду.

Facebook розкриватиме IP-адреси тролів
Фото: "Фокус"

Британка Нікола Брукс домаглася постанови Високого суду Лондона, що зобов'язує Facebook видати їй ip-адреси людей, які ображали її та створили підроблену сторінку від її імені.

Отримавши дані інтернет-хуліганів, Брукс зможе подати на них до суду. Без постанови Високого суду Facebook не зміг би видати мешканці Британії дані зловмисників, тому що це стало б порушенням закону про зберігання інформації.

Соціальна мережа, за словами адвоката Брукс Рупіндер Бейнс, не стала оскаржувати рішення суду. Представники Facebook підтвердили, що видадуть всю запитувану інформацію - ip-адреси та особисті дані користувачів. Через те, що особисті дані можуть бути вигаданими, Брукс, імовірно, доведеться запитувати достовірну інформацію у інтернет-провайдерів. Для цього їй також буде потрібно рішення суду.

Образи на адресу 45-річної мешканки Брайтона послідували після того, як вона висловила свою підтримку учаснику музичного шоу X Factor Френкі Кокоцце. Крім образ, погроз і звинувачень у педофілії, хулігани створили сторінку з фотографією і особистими даними Ніколи Брукс. З цього аккаунта вони надсилали непристойні повідомлення неповнолітнім дівчаткам.

Крім того, інтернет-тролі опублікували адресу Брукс і стали переслідувати її за межами соціальної мережі, також і на кулінарному форумі.

Нагадаємо, нещодавно журнал Корреспондент зазначав, що агресія та хамство стають домінуючим стилем спілкування в інтернеті. Українці б'ють один одного з будь-якого приводу, найчастіше - на ґрунті національних комплексів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram