ГоловнаСвіт

У Нігерії атаковано поліцейський відділок

Є жертви.

У Нігерії атаковано поліцейський відділок
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Представники влади Нігерії повідомляють, що вибух біля входу у штаб-квартиру поліції в місті Борно на північному сході країни забрав життя безлічі людей.

Про це повідомляє Reuters 8 червня.

Офіцер поліції на місці події повідомив, що п'ять фургонів поліції завантажили тілами жертв.

"Багато людей, переважно співробітники поліції, серед яких чоловіки і жінки, вбиті внаслідок вибуху", - сказав свідок вибуху Алі Хаджі в місті Майдугурі, який є центром заколоту ісламістської секти "Боко Харам".

Незважаючи на те, що ніхто не взяв на себе відповідальності за вибух, поліція припускає, що за ним стоїть саме "Боко Харам". За словами поліції, 5 червня нігерійські сили безпеки застрелили 16 осіб - як підозрюють, бойовиків - під час стрілянини з "Боко Харам". Це могло спровокувати помсту з боку ісламістів.

"Боко Харам", яка хоче створити ісламську державу в Нігерії, є причиною сотень атак на сили безпеки і мирне населення країни протягом останніх двох років. Поліцейські дільниці є улюбленою мішенню секти. Частково напади на поліцію є відповіддю на жорстокість поліції до членів секти, зокрема її засновника Мохаммеда Юсуфа, якого вбили 2009 року під час спроби втекти з в'язниці. Терористична організація, пов'язана з іншими ісламістськими угрупованнями в регіоні, стала головною загрозою безпеці найбільшого виробника енергії в Африці.

База "Боко Харам" розташована неподалік від нафтовидобувних об'єктів на півдні. Попри це, бойовики секти неодноразово успішно атакували столицю Нігерії Абуджу в центральній частині країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram