ГоловнаСвіт

Концерт до ювілею королеви встановив рекорд

У середньому трансляцію заходу дивилося близько 14,7 мільйона осіб.

Концерт до ювілею королеви встановив рекорд
Концерт в Букингемском дворце
Фото: show.oboz.ua

Телерадіомовна корпорація ВВС установила річний рекорд серед британських каналів за кількістю глядачів під час трансляції концерту в Букінгемському палаці, присвяченого діамантовому ювілею королеви Єлизавети II.

Концерт відбувався перед Букінгемським палацом увечері в понеділок, 4 червня. В урочистому заході, який тривав 3,5 години, взяли участь Том Джонс, Пол Маккартні, Роббі Вільямс, Елтон Джон, Стіві Вандер і Кайлі Міноуґ.

Аудиторія ВВС сягнула максимальної позначки в 17 мільйонів глядачів на п'ять хвилин під час виступу принца Чарльза, що завершив концерт. У середньому трансляцію заходу дивилося близько 14,7 мільйона осіб, що становило частку в 57,4 відсотка.

Трансляція святкового концерту в Букінгемському палаці стала найпопулярнішою телеподією за останній рік. Попередній рекорд установила трансляція весілля принца Вільяма і Кейт Міддлтон у квітні 2011 року. Тоді телевізійна аудиторія у Великобританії сягнула позначки 26 мільйонів осіб.

Окрім концерту в рамках святкування 60-річчя владарювання королеви Єлизавети II, в неділю, 3 червня, на Темзі відбувся парад човнів, який потрапив до "Книги рекордів Гіннесса" - у ньому взяло участь близько тисячі суден. Трансляція параду на ВВС зібрала аудиторію у 12 мільйонів осіб. Однак глядачі розкритикували роботу ведучих телеканалу - викрили їх у невігластві, а саму трансляцію назвали нудною і жалюгідною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram