ГоловнаСвіт

Франсуа Олланд прибув з неоголошеним візитом до Афганістану

Олланд має намір зустрітися з французькими солдатами.

Франсуа Олланд прибув з неоголошеним візитом до Афганістану

Президент Франції Франсуа Олланд уранці в п'ятницю, 25 травня, прибув з неоголошеним візитом до Кабула.

Про це повідомляє Agence France-Presse.

За даними агентства, Олланд має намір зустрітися з французькими солдатами, які служать в Афганістані. Президента супроводжують міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан (Jean-Yves Le Drian) і голова МЗС Лоран Фабіус (Laurent Fabius). Як зазначає Associated Press, про поїздку не оголосили заздалегідь із міркувань безпеки. Очікується, що візит французьких державних діячів до Афганістану триватиме лише кілька годин.

Олланд уперше відвідує Афганістан після свого обрання на президентську посаду у травні 2012 року. Ще під час виборчої кампанії він пообіцяв вивести французькі війська з Афганістану до кінця 2012 року. Після перемоги на виборах Олланд підтвердив свої наміри на саміті "Великої вісімки" в Кемп-Девіді і на саміті НАТО в Чикаго.

Раніше передбачалося, що Франція, як і інші країни НАТО, виведе війська з Афганістану 2014 року. У січні 2012 року, після того як афганський солдат напав на французьких військовослужбовців у провінції Капіса, тодішній президент Франції Ніколя Саркозі повідомив про плани прискорити виведення військ.

Зараз в Афганістані служить близько 3,3 тисячі французьких солдатів. За 10 із гаком років операції проти терористів Франція втратила там убитими 83 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram