ГоловнаСвіт

У Ємені терорист-смертник напав на військовий парад

Є жертви.

У Ємені терорист-смертник напав на військовий парад
Фото: EPA/UPG

Терорист-смертник прокрався на репетицію військового параду в столиці Ємену Сані в понеділок, унаслідок чого загинули щонайменше 90 осіб і десятки зазнали поранень.

Про це повідомляє Reuters 21 травня.

Міністр оборони і начальник штабу Ємену також були на репетиції параду у вівторок, але ніхто з них не постраждав.

Чиновники підозрюють, що напад скоїв солдат-ізгой.

Людина, яка стверджує, що виступає від імені угруповання "Ансар аль-Шаріат", повідомила у телефонній розмові із Reuters, що саме це угруповання стоїть за атакою.

Представник "Ансар аль-Шаріату" згодом підтвердив заяву, сказавши, що напад є відповіддю на "злочини" сил безпеки, які намагаються вибити бойовиків із їхніх укріплень на півдні країни.

Напад також примножив занепокоєння у Вашингтоні, для яких Ємен є фронтовою державою у глобальній війні з ісламськими бойовиками.

Американський військовий інструктор був важко поранений у неділю в результаті нападу, відповідальність за який також узяв на себе "Ансар аль-Шаріат", який є філією "Аль-Каїди" на Аравійському півострові (АКАП).

Бойовики скористалися політичною нестабільністю, щоб закріпитися в країні, паралізованій протягом значної частини 2011 року протестами, які, врешті-решт, спричинили повалення режиму Алі Абдалли Салеха.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram