ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Ромні випередив Обаму за популярністю

В опитуванні взяли участь 615 американців.

Ромні випередив Обаму за популярністю
Мит Ромни
Фото: ukranews.com

Найбільше американців хвилює стан економіки, і дві третини громадян вважають, що вона перебуває "в поганому стані". Утім, 50% американців задоволені тим, як Обама управляє країною.

Колишній губернатор Массачусетса Мітт Ромні випереджає діючого президента США Барака Обаму на три пункти, свідчать результати опитування популярності, яке провели телеканал Сі-Бі-Ес і газета "Нью-Йорк Таймс".

За лідера внутріпартійної гонки республіканців готові проголосувати на президентських виборах 46% виборців, тоді як Обаму мають намір підтримати 43%.

Згідно з підсумками попереднього опитування, яке провели у квітні, за главу держави і колишнього губернатора були готові проголосувати по 46% виборців. У березні цього року Обама трохи випереджав Ромні - його підтримували 47%, тоді як головного суперника - 44%.

Результати опитування за травень засвідчили, що 50% американців задоволені тим, як Обама управляє країною. Утім, 48% опитаних висловили невдоволення його правлінням.

За повідомленням Сі-Бі-Ес і "Нью-Йорк Таймс", стан економіки хвилює громадян США найдужче. 62% людей заявили про те, що економіка - найважливіше питання, на другому місці - дефіцит бюджету, а на третьому - медицина. 67% опитаних підкреслили, що економіка країни перебуває "в поганому стані". Лише 32% американців заявили, що економіка перебуває "в доброму стані".

В опитуванні, проведеному з 11 по 13 травня, взяли участь 615 американців, у тому числі 562 зареєстрованих виборці.

Вибори президента США відбудуться 6 листопада 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram