ГоловнаСвіт

Саркозі з дружиною залишили Єлисейський палац

Новообраний президент не покликав дітей на інавгурацію.

Саркозі з дружиною залишили Єлисейський палац
Фото: EPA/UPG

Ніколя Саркозі представив Франсуа Олланду свою дружину Карлу Бруні, дружини президентів поцілувалися, і подружжя Саркозі-Бруні залишило президентський палац.

Водночас, зазначимо, дітей новообраного президента зрештою немає на інавгурації, як заявляли раніше.

Нагадаємо, в день інавгурації Ніколя Саркозі 16 травня 2007 року була вся його родина: дружина Сесилія, дві її доньки від першого шлюбу Жюдіт і Жанна-Марія, два сина від першого шлюбу Саркозі - П'єр і Жан, і спільний син Ніколя та Сесилії Саркозі 10-річний Луї.

Олланд, який ні в чому не хоче бути схожим на діючого президента, вирішив не кликати на церемонію своїх чотирьох дітей. Чи складуть шану навіть старшому синові Тома, який активно працював над агітацією та інтернет-підтримкою передвиборної кампанії кандидата-соціаліста.

"Ми мусимо створити бездоганну республіку. Президентом обраний Франсуа Олланд, а не його родина, не його друзі та не його приятелі", - сказала Руаяль в ефірі телеканалу Canal+.

Навіть більше - діти, за її словами, не хочуть бути на церемонії.

"Вони вважають, що це не їхнє місце. Трапляються миті сімейної близькості й офіційні заходи, де потрібно дотримуватися протоколу", - заявила екс-супутниця обраного президента.

Сама вона хотіла би бути на церемонії як колишній кандидат у президенти, екс-міністр або голова ради депутатів регіону Пуату-Шаранта.

У Сеголен Руаяль і Франсуа Олланда, які прожили разом 30 років, четверо дітей. Першим 1984 року народився Тома, який став адвокатом, 1986 року з'явилася дочка Клеманс, що отримала медичну освіту, 1987 року - син Жюльєн, який працює в кінематографі, а 1992 року народилася дочка Флора, яка навчається на психолога.

Про розлучення пара оголосила 2007 року, вже після виборів, на яких Руаяль поступилася Саркозі. Нинішньою супутницею Олланда є журналістка Валері Тріервейлер, на якій майбутній президент також не має наміру одружуватися.

Сімейні негаразди Саркозі, який розлучився з Сесилією вже 2007 року і на початку 2008 року одружився на моделі та співачці італійського походження Карлі Бруні, не сприяли підвищенню його рейтингу. Коли навесні 2008 року він став найменш популярним лідером Франції за 25 років, аналітики говорили, що французам не сподобалася надмірна турбота Саркозі про його особисте життя на шкоду передвиборним обіцянкам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram