ГоловнаСвіт

Колишнього держсекретаря США нагородять медаллю Свободи

Загалом у списку нагороджених 13 прізвищ.

Колишнього держсекретаря США нагородять медаллю Свободи
Мадлен Олбрайт
Фото: Lenta.ru

Президент США Барак Обама нагородить колишнього держсекретаря Мадлен Олбрайт президентською медаллю Свободи - вищою цивільною нагородою країни. Загалом у списку нагороджених, опублікованому на сайті Білого дому, 13 прізвищ.

Серед основних заслуг Олбрайт у повідомленні Білого дому згадано розширення НАТО (1999 року його членами стали Угорщина, Польща та Чехія) і "кампанія Альянсу проти терору й етнічних чисток на Балканах". М. Олбрайт стала першою жінкою-держсекретарем США. Вона займала цю посаду в 1997-2001 роках при президенті Біллові Клінтоні.

У списку нагороджених також є музикант Боб Ділан, астронавт Джон Гленн, який першим з американців здійснив орбітальний політ, президент Ізраїлю Шимон Перес, а також американський соціолог Гордон Хірабаяші (Gordon Hirabayashi), який помер у січні 2012 року, він протестував проти інтернування японців у США під час Другої світової війни.

Нагородження відбудеться в Білому домі наприкінці весни. Президентську медаль Свободи вручають за внесок у гарантування безпеки та захист національних інтересів США, захист миру, а також за різні досягнення в галузі культури та інших.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram