ГоловнаСвіт

У Данії запобігли теракту

Поліція Копенгагена проводить розслідування.

У Данії запобігли теракту
Датская полиция
Фото: Lenta.ru

Спецслужби Данії в п'ятницю, 27 квітня, заарештували трьох чоловіків за підозрою в терористичній діяльності. Серед затриманих - 22-річний підданий Йорданії, 23-річний громадянин Туреччини і 21-річний підданий Данії, який постійно живе в Єгипті.

Підозрюваних заарештували у двох квартирах поблизу Копенгагена, ще за кількома адресами в районі данської столиці відбулися обшуки. Чоловікам інкримінували підготовку терористичного акту, а також незаконне зберігання автоматичної

зброї та боєприпасів.

Обвинувачені поміщені під варту. Очікується, що вони вперше постануть перед судом у Копенгагені вже у п'ятницю або в суботу, 28 квітня. Надалі за розслідування справи візьмуться данська спецслужба PET і поліція Копенгагена. Про деталі ймовірного теракту наразі нічого невідомо.

Останніми роками незмінним приводом для активності терористів у Данії були карикатури на пророка Мухаммеда, опубліковані в газеті Jyllands-Posten ще 2005 року. Відтоді поліція викрила кілька замахів на співробітників видання. У грудні 2010 року було заарештовано чотирьох вихідців із мусульманських країн, які планували здійснити напад на офіс газети в Копенгагені. Їм пред'явили звинувачення в тероризмі, заарештовані заперечують свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram