>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" не зміг пробитися в плей-оф Ліги чемпіонів (оновлено)

"Гірникам" не вдалося обіграти ліонських "ткачів".

"Шахтар" не зміг пробитися в плей-оф Ліги чемпіонів (оновлено)
Фото: shakhtar.com

У рамках заключного туру групового етапу Ліги чемпіонів донецький "Шахтар" у Києві на НСК "Олімпійський" приймав французький "Ліон" і зіграв внічию 1:1.

Сценарій поєдинку був доволі простий: для виходу в плей-оф турніру "гірникам" потрібно було перемагати, гостей влаштовувала і нічия.

Треба визнати, що до непростих погодних умов швидше пристосувалися футболісти "Ліона". На 19-й хвилині Бертран Траоре після позиційної помилки Тараса Степаненка вискочив по центру на рандеву з Андрієм П'ятовим, і лише носок бутси голкіпера вберіг "Шахтар" від пропущеного гола.

А через три хвилини господарі відкрили рахунок у матчі. Знову, як і в Ліоні, зіграла бразильська зв'язка Ісмаїлі - Жуніор Мораес - 1:0.

У час, що залишився до перерви, гості повністю домінували на полі. Траоре, Мемфіс Депай, Ферлан Менді - всі вони мали можливість забити гол у відповідь. У додані до першого тайму голландським арбітром Бьорном Кейперсом дві хвилини гості ще тричі мали нагоду зрівняти рахунок у матчі. Але до перерви "Шахтар" вистояв.

Друга 45-хвилинка також пройшла під диктовку "ткачів". І на 65-й хвилині гості все-таки домоглися успіху. На дует Ісмаїлі - Мораес гості відповіли своїм тандемом Депай - Набіл Фекір, і капітан "Ліона" ефектним ударом з меж штрафного майданчика робить рахунок нічийним 1:1.

Надалі підопічні Бруно Женезіо продовжували контролювати перебіг поєдинку.

Лише в останню 10-хвилинку футболісти "Шахтаря" дещо активізувалися і створили пару натяків на небезпеку біля воріт Ентоні Лопеса, але не більше того.

Завдяки перемозі "Манчестер Сіті" в паралельному матчі проти "Хоффенхайма" (2:1) у "гірників" усе-таки буде європейська весна - з третього місця в групі F підопічні Паулу Фонсеки виходять в 1/16 фіналу Ліги Європи.

Оновлення. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram